• го (зам.) привлече (гл.)
  • ме (зам.) привлече (гл.)
  • ги (зам.) привлече (гл.)
  • се (зам.) привлече (гл.)
  • ја (зам.) привлече (гл.)
  • ве (зам.) привлече (гл.)
  • те (зам.) привлече (гл.)
  • кој (зам.) привлече (гл.)
  • себе (зам.) привлече (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК