• се (зам.) реши (гл.)
 • го (зам.) реши (гл.)
 • јас (зам.) реши (гл.)
 • ги (зам.) реши (гл.)
 • тој (зам.) реши (гл.)
 • кој (зам.) реши (гл.)
 • си (зам.) реши (гл.)
 • ја (зам.) реши (гл.)
 • ние (зам.) реши (гл.)
 • тие (зам.) реши (гл.)
 • ѝ (зам.) реши (гл.)
 • нив (зам.) реши (гл.)
 • сам (зам.) реши (гл.)
 • себеси (зам.) реши (гл.)
 • таков (зам.) реши (гл.)
 • ти (зам.) реши (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК