• ѝ (зам.) секне (гл.)
  • го (зам.) секне (гл.)
  • ја (зам.) секне (гл.)
  • ги (зам.) секне (гл.)
  • им (зам.) секне (гл.)
  • ми (зам.) секне (гл.)
  • ни (зам.) секне (гл.)
  • се (зам.) секне (гл.)
  • си (зам.) секне (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК