• се (зам.) успокои (гл.)
  • го (зам.) успокои (гл.)
  • ги (зам.) успокои (гл.)
  • ме (зам.) успокои (гл.)
  • ја (зам.) успокои (гл.)
  • нѐ (зам.) успокои (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК