• каков (зам.) ангел (имн.)
  • мене (зам.) ангел (имн.)
  • ми (зам.) ангел (имн.)
  • неа (зам.) ангел (имн.)
  • некој (зам.) ангел (имн.)
  • оние (зам.) ангел (имн.)
  • таков (зам.) ангел (имн.)
  • тебе (зам.) ангел (имн.)
  • тој (зам.) ангел (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК