• сиот (зам.) занес (имн.)
  • каков (зам.) занес (имн.)
  • некој (зам.) занес (имн.)
  • оној (зам.) занес (имн.)
  • таков (зам.) занес (имн.)
  • тој (зам.) занес (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК