• таа (зам.) игра (имн.)
 • оваа (зам.) игра (имн.)
 • секаков (зам.) игра (имн.)
 • таков (зам.) игра (имн.)
 • некој (зам.) игра (имн.)
 • кој (зам.) игра (имн.)
 • секој (зам.) игра (имн.)
 • ја (зам.) игра (имн.)
 • ги (зам.) игра (имн.)
 • неа (зам.) игра (имн.)
 • ничиј (зам.) игра (имн.)
 • оние (зам.) игра (имн.)
 • си (зам.) игра (имн.)
 • сиот (зам.) игра (имн.)
 • тоа (зам.) игра (имн.)
 • чиј (зам.) игра (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК