• секаков (зам.) лошотија (имн.)
  • сите (зам.) лошотија (имн.)
  • таков (зам.) лошотија (имн.)
  • тие (зам.) лошотија (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК