• таа (зам.) област (имн.)
  • оваа (зам.) област (имн.)
  • овие (зам.) област (имн.)
  • некој (зам.) област (имн.)
  • сите (зам.) област (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК