• ги (зам.) партал (имн.)
  • мене (зам.) партал (имн.)
  • него (зам.) партал (имн.)
  • некаков (зам.) партал (имн.)
  • некој (зам.) партал (имн.)
  • себе (зам.) партал (имн.)
  • секаков (зам.) партал (имн.)
  • си (зам.) партал (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК