• каков (зам.) спокојство (имн.)
  • некој (зам.) спокојство (имн.)
  • го (зам.) спокојство (имн.)
  • кој (зам.) спокојство (имн.)
  • она (зам.) спокојство (имн.)
  • сиот (зам.) спокојство (имн.)
  • таков (зам.) спокојство (имн.)
  • тој (зам.) спокојство (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК