• чиј (зам.) средина (имн.)
  • таа (зам.) средина (имн.)
  • ја (зам.) средина (имн.)
  • некаков (зам.) средина (имн.)
  • некој (зам.) средина (имн.)
  • оваа (зам.) средина (имн.)
  • тие (зам.) средина (имн.)
  • чијшто (зам.) средина (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК