• некој (зам.) лош (прид.)
 • таков (зам.) лош (прид.)
 • еден (зам.) лош (прид.)
 • каков (зам.) лош (прид.)
 • некаков (зам.) лош (прид.)
 • оваа (зам.) лош (прид.)
 • тие (зам.) лош (прид.)
 • тој (зам.) лош (прид.)
 • ги (зам.) лош (прид.)
 • онаа (зам.) лош (прид.)
 • сите (зам.) лош (прид.)
 • јас (зам.) лош (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК