• некој (зам.) скришен (прид.)
  • каков (зам.) скришен (прид.)
  • кој (зам.) скришен (прид.)
  • оние (зам.) скришен (прид.)
  • таа (зам.) скришен (прид.)
  • таков (зам.) скришен (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК