• некој (зам.) убав (прид.)
 • тој (зам.) убав (прид.)
 • еден (зам.) убав (прид.)
 • таа (зам.) убав (прид.)
 • каков (зам.) убав (прид.)
 • таков (зам.) убав (прид.)
 • овој (зам.) убав (прид.)
 • оваа (зам.) убав (прид.)
 • се (зам.) убав (прид.)
 • ова (зам.) убав (прид.)
 • овие (зам.) убав (прид.)
 • себе (зам.) убав (прид.)
 • секој (зам.) убав (прид.)
 • вас (зам.) убав (прид.)
 • мене (зам.) убав (прид.)
 • му (зам.) убав (прид.)
 • него (зам.) убав (прид.)
 • некаков (зам.) убав (прид.)
 • неколку (зам.) убав (прид.)
 • она (зам.) убав (прид.)
 • си (зам.) убав (прид.)
 • сите (зам.) убав (прид.)
 • тоа (зам.) убав (прид.)
 • чијшто (зам.) убав (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК