• кој (зам.) тогаш (прил.)
 • јас (зам.) тогаш (прил.)
 • тој (зам.) тогаш (прил.)
 • ние (зам.) тогаш (прил.)
 • таа (зам.) тогаш (прил.)
 • мене (зам.) тогаш (прил.)
 • што (зам.) тогаш (прил.)
 • него (зам.) тогаш (прил.)
 • ти (зам.) тогаш (прил.)
 • го (зам.) тогаш (прил.)
 • ми (зам.) тогаш (прил.)
 • тебе (зам.) тогаш (прил.)
 • тие (зам.) тогаш (прил.)
 • тоа (зам.) тогаш (прил.)
 • вас (зам.) тогаш (прил.)
 • ги (зам.) тогаш (прил.)
 • каков (зам.) тогаш (прил.)
 • ме (зам.) тогаш (прил.)
 • му (зам.) тогаш (прил.)
 • неа (зам.) тогаш (прил.)
 • нив (зам.) тогаш (прил.)
 • никој (зам.) тогаш (прил.)
 • оној (зам.) тогаш (прил.)
 • сите (зам.) тогаш (прил.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи