• вас (зам.) та (сврз.)
  • мене (зам.) та (сврз.)
  • ме (зам.) та (сврз.)
  • му (зам.) та (сврз.)
  • неа (зам.) та (сврз.)
  • нејзе (зам.) та (сврз.)
  • ние (зам.) та (сврз.)
  • тебе (зам.) та (сврз.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК