• ангел (имн.) кој (зам.)
  • ангел (имн.) ги (зам.)
  • ангел (имн.) го (зам.)
  • ангел (имн.) што (зам.)
  • ангел (имн.) ми (зам.)
  • ангел (имн.) се (зам.)
  • ангел (имн.) секој (зам.)
  • ангел (имн.) сѐ (зам.)
  • ангел (имн.) ја (зам.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК