• ангел (имн.) мој (прид.)
  • ангел (имн.) воден (прид.)
  • ангел (имн.) направен (прид.)
  • ангел (имн.) престорен (прид.)
  • ангел (имн.) свој (прид.)
  • ангел (имн.) собран (прид.)
  • ангел (имн.) црн (прид.)
  • ангел (имн.) чуден (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК