• вагон (имн.) се (зам.)
  • вагон (имн.) кој (зам.)
  • вагон (имн.) го (зам.)
  • вагон (имн.) што (зам.)
  • вагон (имн.) ги (зам.)
  • вагон (имн.) му (зам.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК