• даб (имн.) лист (имн.)
 • даб (имн.) стебло (имн.)
 • даб (имн.) гранка (имн.)
 • даб (имн.) благун (имн.)
 • даб (имн.) гора (имн.)
 • даб (имн.) дрво (имн.)
 • даб (имн.) дрворед (имн.)
 • даб (имн.) име (имн.)
 • даб (имн.) плотица (имн.)
 • даб (имн.) прачка (имн.)
 • даб (имн.) скалило (имн.)
 • даб (имн.) столб (имн.)
 • даб (имн.) фиданка (имн.)
 • даб (имн.) цепеница (имн.)
 • даб (имн.) штица (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК