• занес (имн.) продолжи (гл.)
  • занес (имн.) рече (гл.)
  • занес (имн.) бев (гл.)
  • занес (имн.) зборува (гл.)
  • занес (имн.) исчезнува (гл.)
  • занес (имн.) плете (гл.)
  • занес (имн.) пречекува (гл.)
  • занес (имн.) слуша (гл.)
  • занес (имн.) треба (гл.)
  • занес (имн.) чувствува (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК