• занес (имн.) безживотен (прид.)
  • занес (имн.) желен (прид.)
  • занес (имн.) мој (прид.)
  • занес (имн.) опиен (прид.)
  • занес (имн.) прегладнет (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК