• игра (имн.) бев (гл.)
 • игра (имн.) има (гл.)
 • игра (имн.) е (гл.)
 • игра (имн.) завршува (гл.)
 • игра (имн.) може (гл.)
 • игра (имн.) претстави (гл.)
 • игра (имн.) станува (гл.)
 • игра (имн.) би (гл.)
 • игра (имн.) добива (гл.)
 • игра (имн.) добие (гл.)
 • игра (имн.) дознае (гл.)
 • игра (имн.) започне (гл.)
 • игра (имн.) започнува (гл.)
 • игра (имн.) збере (гл.)
 • игра (имн.) мора (гл.)
 • игра (имн.) нема (гл.)
 • игра (имн.) одигра (гл.)
 • игра (имн.) остави (гл.)
 • игра (имн.) пее (гл.)
 • игра (имн.) почне (гл.)
 • игра (имн.) прекине (гл.)
 • игра (имн.) престане (гл.)
 • игра (имн.) соучествува (гл.)
 • игра (имн.) тече (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК