• кауш (имн.) е (гл.)
  • кауш (имн.) завладее (гл.)
  • кауш (имн.) лежи (гл.)
  • кауш (имн.) личи (гл.)
  • кауш (имн.) потоне (гл.)
  • кауш (имн.) стои (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК