• кујна (имн.) бев (гл.)
 • кујна (имн.) влезе (гл.)
 • кујна (имн.) е (гл.)
 • кујна (имн.) доаѓа (гл.)
 • кујна (имн.) дојде (гл.)
 • кујна (имн.) има (гл.)
 • кујна (имн.) мириса (гл.)
 • кујна (имн.) настапи (гл.)
 • кујна (имн.) нема (гл.)
 • кујна (имн.) остане (гл.)
 • кујна (имн.) останува (гл.)
 • кујна (имн.) подготвува (гл.)
 • кујна (имн.) почне (гл.)
 • кујна (имн.) праша (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК