• кујна (имн.) го (зам.)
  • кујна (имн.) се (зам.)
  • кујна (имн.) ги (зам.)
  • кујна (имн.) кој (зам.)
  • кујна (имн.) таа (зам.)
  • кујна (имн.) ѝ (зам.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК