• кујна (имн.) во (предл.)
  • кујна (имн.) на (предл.)
  • кујна (имн.) низ (предл.)
  • кујна (имн.) од (предл.)
  • кујна (имн.) покрај (предл.)
  • кујна (имн.) рамнодушно (предл.)
  • кујна (имн.) со (предл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК