• област (имн.) има (гл.)
 • област (имн.) бев (гл.)
 • област (имн.) бил (гл.)
 • област (имн.) добие (гл.)
 • област (имн.) дојде (гл.)
 • област (имн.) е (гл.)
 • област (имн.) живее (гл.)
 • област (имн.) земе (гл.)
 • област (имн.) лежи (гл.)
 • област (имн.) може (гл.)
 • област (имн.) настапи (гл.)
 • област (имн.) предвиди (гл.)
 • област (имн.) претрпи (гл.)
 • област (имн.) сака (гл.)
 • област (имн.) содржи (гл.)
 • област (имн.) станува (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК