• област (имн.) на (предл.)
  • област (имн.) во (предл.)
  • област (имн.) од (предл.)
  • област (имн.) со (предл.)
  • област (имн.) за (предл.)
  • област (имн.) помеѓу (предл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК