• око (имн.) му (зам.)
 • око (имн.) ѝ (зам.)
 • око (имн.) го (зам.)
 • око (имн.) ги (зам.)
 • око (имн.) им (зам.)
 • око (имн.) кој (зам.)
 • око (имн.) ми (зам.)
 • око (имн.) се (зам.)
 • око (имн.) ме (зам.)
 • око (имн.) ја (зам.)
 • око (имн.) што (зам.)
 • око (имн.) си (зам.)
 • око (имн.) таа (зам.)
 • око (имн.) те (зам.)
 • око (имн.) тој (зам.)
 • око (имн.) ти (зам.)
 • око (имн.) ни (зам.)
 • око (имн.) сиот (зам.)
 • око (имн.) сѐ (зам.)
 • око (имн.) ви (зам.)
 • око (имн.) каков (зам.)
 • око (имн.) некој (зам.)
 • око (имн.) сите (зам.)
 • око (имн.) кому (зам.)
 • око (имн.) некаков (зам.)
 • око (имн.) неколку (зам.)
 • око (имн.) ние (зам.)
 • око (имн.) нѐ (зам.)
 • око (имн.) овој (зам.)
 • око (имн.) оние (зам.)
 • око (имн.) секому (зам.)
 • око (имн.) тоа (зам.)
 • око (имн.) чијшто (зам.)
 • око (имн.) јас (зам.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК