• око (имн.) негов (прид.)
 • око (имн.) мој (прид.)
 • око (имн.) отворен (прид.)
 • око (имн.) голем (прид.)
 • око (имн.) нејзин (прид.)
 • око (имн.) полн (прид.)
 • око (имн.) свој (прид.)
 • око (имн.) насолзен (прид.)
 • око (имн.) наш (прид.)
 • око (имн.) сличен (прид.)
 • око (имн.) твој (прид.)
 • око (имн.) бел (прид.)
 • око (имн.) ист (прид.)
 • око (имн.) поголем (прид.)
 • око (имн.) брборлив (прид.)
 • око (имн.) вжарен (прид.)
 • око (имн.) врел (прид.)
 • око (имн.) далечен (прид.)
 • око (имн.) еден (прид.)
 • око (имн.) исполнет (прид.)
 • око (имн.) малечок (прид.)
 • око (имн.) матен (прид.)
 • око (имн.) момински (прид.)
 • око (имн.) момчешки (прид.)
 • око (имн.) нов (прид.)
 • око (имн.) сам (прид.)
 • око (имн.) сив (прид.)
 • око (имн.) убав (прид.)
 • око (имн.) благ (прид.)
 • око (имн.) блажен (прид.)
 • око (имн.) блед (прид.)
 • око (имн.) блескав (прид.)
 • око (имн.) богат (прид.)
 • око (имн.) божји (прид.)
 • око (имн.) буден (прид.)
 • око (имн.) ваков (прид.)
 • око (имн.) гладен (прид.)
 • око (имн.) господов (прид.)
 • око (имн.) довчерашен (прид.)
 • око (имн.) долен (прид.)
 • око (имн.) драг (прид.)
 • око (имн.) загубен (прид.)
 • око (имн.) закован (прид.)
 • око (имн.) залепен (прид.)
 • око (имн.) замаглен (прид.)
 • око (имн.) замижан (прид.)
 • око (имн.) занесен (прид.)
 • око (имн.) запален (прид.)
 • око (имн.) затворен (прид.)
 • око (имн.) изведит (прид.)
 • око (имн.) изобличен (прид.)
 • око (имн.) кафен (прид.)
 • око (имн.) кос (прид.)
 • око (имн.) крив (прид.)
 • око (имн.) крупен (прид.)
 • око (имн.) момин (прид.)
 • око (имн.) навикнат (прид.)
 • око (имн.) намален (прид.)
 • око (имн.) неверен (прид.)
 • око (имн.) невидлив (прид.)
 • око (имн.) нежен (прид.)
 • око (имн.) незадржливо (прид.)
 • око (имн.) новопечен (прид.)
 • око (имн.) обземен (прид.)
 • око (имн.) осамен (прид.)
 • око (имн.) пелистерски (прид.)
 • око (имн.) покриен (прид.)
 • око (имн.) полициски (прид.)
 • око (имн.) помирен (прид.)
 • око (имн.) портокалов (прид.)
 • око (имн.) прекрасен (прид.)
 • око (имн.) преполн (прид.)
 • око (имн.) расплакан (прид.)
 • око (имн.) расцветан (прид.)
 • око (имн.) свесен (прид.)
 • око (имн.) својствен (прид.)
 • око (имн.) свртен (прид.)
 • око (имн.) северен (прид.)
 • око (имн.) син (прид.)
 • око (имн.) скриен (прид.)
 • око (имн.) снежен (прид.)
 • око (имн.) сонлив (прид.)
 • око (имн.) сопствен (прид.)
 • око (имн.) сподавен (прид.)
 • око (имн.) среќен (прид.)
 • око (имн.) старечки (прид.)
 • око (имн.) старогрчки (прид.)
 • око (имн.) студен (прид.)
 • око (имн.) сјаен (прид.)
 • око (имн.) темен (прид.)
 • око (имн.) уморен (прид.)
 • око (имн.) уплакан (прид.)
 • око (имн.) фасцинантен (прид.)
 • око (имн.) фрлен (прид.)
 • око (имн.) цел (прид.)
 • око (имн.) црвен (прид.)
 • око (имн.) црн (прид.)
 • око (имн.) чуден (прид.)
 • око (имн.) шумски (прид.)
 • око (имн.) јасмин (прид.)
 • око (имн.) љубен (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК