• партал (имн.) во (предл.)
  • партал (имн.) од (предл.)
  • партал (имн.) кај (предл.)
  • партал (имн.) на (предл.)
  • партал (имн.) поради (предл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК