• повреда (имн.) на (предл.)
  • повреда (имн.) при (предл.)
  • повреда (имн.) за (предл.)
  • повреда (имн.) со (предл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК