• раст (имн.) бев (гл.)
  • раст (имн.) доаѓа (гл.)
  • раст (имн.) дојде (гл.)
  • раст (имн.) испадне (гл.)
  • раст (имн.) личи (гл.)
  • раст (имн.) остане (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК