• треска (имн.) го (зам.)
  • треска (имн.) што (зам.)
  • треска (имн.) ги (зам.)
  • треска (имн.) кој (зам.)
  • треска (имн.) ме (зам.)
  • треска (имн.) ми (зам.)
  • треска (имн.) никој (зам.)
  • треска (имн.) сѐ (зам.)
  • треска (имн.) ја (зам.)
  • треска (имн.) ѝ (зам.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК