• ѓавол (имн.) е (гл.)
 • ѓавол (имн.) знае (гл.)
 • ѓавол (имн.) може (гл.)
 • ѓавол (имн.) нема (гл.)
 • ѓавол (имн.) бара (гл.)
 • ѓавол (имн.) бев (гл.)
 • ѓавол (имн.) дојде (гл.)
 • ѓавол (имн.) завива (гл.)
 • ѓавол (имн.) затвори (гл.)
 • ѓавол (имн.) игра (гл.)
 • ѓавол (имн.) има (гл.)
 • ѓавол (имн.) мисли (гл.)
 • ѓавол (имн.) оди (гл.)
 • ѓавол (имн.) однесе (гл.)
 • ѓавол (имн.) прави (гл.)
 • ѓавол (имн.) решава (гл.)
 • ѓавол (имн.) сака (гл.)
 • ѓавол (имн.) треба (гл.)
 • ѓавол (имн.) трча (гл.)
 • ѓавол (имн.) шета (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК