• ѓавол (имн.) те (зам.)
 • ѓавол (имн.) го (зам.)
 • ѓавол (имн.) ме (зам.)
 • ѓавол (имн.) се (зам.)
 • ѓавол (имн.) ве (зам.)
 • ѓавол (имн.) ви (зам.)
 • ѓавол (имн.) ги (зам.)
 • ѓавол (имн.) му (зам.)
 • ѓавол (имн.) сиот (зам.)
 • ѓавол (имн.) сите (зам.)
 • ѓавол (имн.) тој (зам.)
 • ѓавол (имн.) ја (зам.)
 • ѓавол (имн.) ѝ (зам.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК