• ѓавол (имн.) и (сврз.)
  • ѓавол (имн.) да (сврз.)
  • ѓавол (имн.) или (сврз.)
  • ѓавол (имн.) како (сврз.)
  • ѓавол (имн.) ни (сврз.)
  • ѓавол (имн.) па (сврз.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК