• соба (имн.) влета (гл.)
  • галоп (имн.) влета (гл.)
  • брзина (имн.) влета (гл.)
  • бубачка (имн.) влета (гл.)
  • ветер (имн.) влета (гл.)
  • кој (имн.) влета (гл.)
  • миг (имн.) влета (гл.)
  • образ (имн.) влета (гл.)
  • прозорец (имн.) влета (гл.)
  • тресок (имн.) влета (гл.)
  • учител (имн.) влета (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК