• опаш (имн.) влече (гл.)
 • бифтек (имн.) влече (гл.)
 • брат (имн.) влече (гл.)
 • бреме (имн.) влече (гл.)
 • внимание (имн.) влече (гл.)
 • вода (имн.) влече (гл.)
 • глас (имн.) влече (гл.)
 • далга (имн.) влече (гл.)
 • заминување (имн.) влече (гл.)
 • земја (имн.) влече (гл.)
 • израз (имн.) влече (гл.)
 • коњ (имн.) влече (гл.)
 • мекам (имн.) влече (гл.)
 • менада (имн.) влече (гл.)
 • плима (имн.) влече (гл.)
 • под (имн.) влече (гл.)
 • ранец (имн.) влече (гл.)
 • река (имн.) влече (гл.)
 • реума (имн.) влече (гл.)
 • служба (имн.) влече (гл.)
 • стан (имн.) влече (гл.)
 • фамилија (имн.) влече (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК