• вода (имн.) влечка (гл.)
  • вол (имн.) влечка (гл.)
  • камен (имн.) влечка (гл.)
  • куче (имн.) влечка (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК