• село (имн.) гори (гл.)
 • оган (имн.) гори (гл.)
 • куќа (имн.) гори (гл.)
 • ламба (имн.) гори (гл.)
 • око (имн.) гори (гл.)
 • печка (имн.) гори (гл.)
 • свеќа (имн.) гори (гл.)
 • болест (имн.) гори (гл.)
 • болка (имн.) гори (гл.)
 • брада (имн.) гори (гл.)
 • бригада (имн.) гори (гл.)
 • вечна (имн.) гори (гл.)
 • вода (имн.) гори (гл.)
 • галија (имн.) гори (гл.)
 • гора (имн.) гори (гл.)
 • душа (имн.) гори (гл.)
 • желба (имн.) гори (гл.)
 • земја (имн.) гори (гл.)
 • исток (имн.) гори (гл.)
 • кат (имн.) гори (гл.)
 • квечерина (имн.) гори (гл.)
 • книга (имн.) гори (гл.)
 • корал (имн.) гори (гл.)
 • кој (имн.) гори (гл.)
 • која (имн.) гори (гл.)
 • круша (имн.) гори (гл.)
 • куче (имн.) гори (гл.)
 • ламбада (имн.) гори (гл.)
 • луле (имн.) гори (гл.)
 • манастир (имн.) гори (гл.)
 • миг (имн.) гори (гл.)
 • мост (имн.) гори (гл.)
 • надеж (имн.) гори (гл.)
 • носница (имн.) гори (гл.)
 • ноќ (имн.) гори (гл.)
 • огин (имн.) гори (гл.)
 • праска (имн.) гори (гл.)
 • престан (имн.) гори (гл.)
 • рака (имн.) гори (гл.)
 • распетие (имн.) гори (гл.)
 • снег (имн.) гори (гл.)
 • соба (имн.) гори (гл.)
 • таван (имн.) гори (гл.)
 • тело (имн.) гори (гл.)
 • улица (имн.) гори (гл.)
 • црква (имн.) гори (гл.)
 • чифлиг (имн.) гори (гл.)
 • човек (имн.) гори (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК