• живот (имн.) копнее (гл.)
 • ноќ (имн.) копнее (гл.)
 • вдовец (имн.) копнее (гл.)
 • гроб (имн.) копнее (гл.)
 • душа (имн.) копнее (гл.)
 • жолчка (имн.) копнее (гл.)
 • камен (имн.) копнее (гл.)
 • клетка (имн.) копнее (гл.)
 • копно (имн.) копнее (гл.)
 • принцеза (имн.) копнее (гл.)
 • студ (имн.) копнее (гл.)
 • суштество (имн.) копнее (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК