• вода (имн.) откине (гл.)
  • здив (имн.) откине (гл.)
  • миг (имн.) откине (гл.)
  • птица (имн.) откине (гл.)
  • рака (имн.) откине (гл.)
  • свет (имн.) откине (гл.)
  • струна (имн.) откине (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК