• ден (имн.) планира (гл.)
  • карта (имн.) планира (гл.)
  • куќа (имн.) планира (гл.)
  • недела (имн.) планира (гл.)
  • ноќ (имн.) планира (гл.)
  • организација (имн.) планира (гл.)
  • претпријатие (имн.) планира (гл.)
  • твој (имн.) планира (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК