• девојка (имн.) прејде (гл.)
  • должник (имн.) прејде (гл.)
  • еуфорија (имн.) прејде (гл.)
  • паштета (имн.) прејде (гл.)
  • позиција (имн.) прејде (гл.)
  • уметност (имн.) прејде (гл.)
  • љубов (имн.) прејде (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК