• вода (имн.) прибере (гл.)
  • дворец (имн.) прибере (гл.)
  • пазува (имн.) прибере (гл.)
  • седало (имн.) прибере (гл.)
  • стан (имн.) прибере (гл.)
  • чедо (имн.) прибере (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК