• власт (имн.) реши (гл.)
 • крај (имн.) реши (гл.)
 • час (имн.) реши (гл.)
 • време (имн.) реши (гл.)
 • комитет (имн.) реши (гл.)
 • комшија (имн.) реши (гл.)
 • кружок (имн.) реши (гл.)
 • режим (имн.) реши (гл.)
 • селанец (имн.) реши (гл.)
 • Македонка (имн.) реши (гл.)
 • Скопје (имн.) реши (гл.)
 • братство (имн.) реши (гл.)
 • братучед (имн.) реши (гл.)
 • гемиџија (имн.) реши (гл.)
 • генералштаб (имн.) реши (гл.)
 • град (имн.) реши (гл.)
 • ден (имн.) реши (гл.)
 • заговорник (имн.) реши (гл.)
 • здодевен (имн.) реши (гл.)
 • измачи (имн.) реши (гл.)
 • инцидент (имн.) реши (гл.)
 • конгрес (имн.) реши (гл.)
 • криза (имн.) реши (гл.)
 • круг (имн.) реши (гл.)
 • курир (имн.) реши (гл.)
 • мајка (имн.) реши (гл.)
 • миг (имн.) реши (гл.)
 • министер (имн.) реши (гл.)
 • мнозинство (имн.) реши (гл.)
 • момичка (имн.) реши (гл.)
 • наставник (имн.) реши (гл.)
 • ноември (имн.) реши (гл.)
 • нос (имн.) реши (гл.)
 • ноќ (имн.) реши (гл.)
 • партиец (имн.) реши (гл.)
 • поп (имн.) реши (гл.)
 • придружник (имн.) реши (гл.)
 • пролет (имн.) реши (гл.)
 • разговор (имн.) реши (гл.)
 • размислување (имн.) реши (гл.)
 • расправија (имн.) реши (гл.)
 • село (имн.) реши (гл.)
 • совет (имн.) реши (гл.)
 • сопруг (имн.) реши (гл.)
 • состанок (имн.) реши (гл.)
 • студија (имн.) реши (гл.)
 • суд (имн.) реши (гл.)
 • уредник (имн.) реши (гл.)
 • фаталност (имн.) реши (гл.)
 • чорбаџија (имн.) реши (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК