• вода (имн.) секне (гл.)
  • осека (имн.) секне (гл.)
  • песна (имн.) секне (гл.)
  • разговор (имн.) секне (гл.)
  • час (имн.) секне (гл.)
  • чешма (имн.) секне (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК